NL PT GB
ES FR DE

Nieuwsbrief

Als je op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.


Contact:

Tapada Cultural Lda.
Astrid en Ben van Veen
Rua da Tapada
Lamas Ferreira d’Aves
3560-049 Sátão
Portugal
Tel. 00 351 232 661 074
Nr contribuente. 508 691 699

» Contact

Wandelen & Natuur

Onze wandelroutes zijn gemarkeerd op stenen, bomen, gebouwen, etc. Ze zijn heel eenvoudig te volgen en brengen u langs de mooiste plekjes in de omgeving.

De blauwe route brengt u via verschillende caminhos (onverharde landweggetjes) bij de Rio Vouga. Hierover ligt een prachtige stenen brug uit de Romeinse tijd. Je staat ervan versteld dat de brug in zo'n goede staat verkeert.

 

 Bij de brug is een keerpunt en wandelt u langs prachtige formaties met enorme granieten keien. Je voelt je hier nietig als je bedenkt dat al die stenen in de IJstijd hun plek vonden. Sommigen lijken bijna om te vallen maar staan daar al miljoenen jaren. Na de wandeling van ongeveer twee uur staat een heerlijk verkoelend glaasje voor u klaar.

De gele route leidt u via het bos en het dorpje Veiga naar Quinta de Sadouro (een klein gehucht). Hier wandelt u door de landerijen naar de Rio do Convento. Deze steekt u via een paar oude bruggen ook over. Het pad waarover u loopt brengt u op een punt waarbij u kunt kiezen om over te gaan in de rode route. Dit is een zwaarder traject voor de meer geoefende wandelaar. Natuurlijk kunt u de gele route gewoon blijven volgen. U loopt weer via Quinta de Sadouro en Veiga, via een andere route terug. Ook deze wandeling duurt ongeveer twee uur.

De rode route is een zwaarder traject voor de meer geoefende wandelaar. Halverwege de gele route kunt u beginnen met de steile klim naar de kleine kapel van San Mattias. Deze kapel staat bovenop een bergtop vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op alle omliggende dorpen. Ook staan hier granieten picknick tafels. Een uitgelezen plek om even te rusten na die klim, te genieten van het uitzicht en heerlijk even te picknicken. Na de afdaling vervolgt u het laatste deel van de gele route. De wandeling duurt in combinatie met de gele route ongeveer drieënhalf uur.

De oranje route gaat ook langs ons terrein en brengt u tot aan de Rio Vouga. U loopt ook een stukje gelijk op met de blauwe route. Vanaf de Rio Vouga volgt u de oranje stippen naar links en komt u bij het mooie dorpje Vila Boa (wat letterlijk ook mooi dorp betekent). Via de straatjes van Vila Boa komt u via een smal pad bij de Ribeira do  Convento en ziet u daar de prachtige historische kerk ( Igreja do Convento) uit de elfde eeuw. Vanaf het Convento vervolgt u het pad naar het dorpje Veiga en loopt u via de landelijke omgeving weer terug naar onze Quinta. De route neemt totaal ongeveer 4 uur in beslag.

De lichtgroene route is door de eigenaar van Campismo Chave Grande uitgezet en is eenvoudig op te pikken vanaf onze Quinta. We hebben in overleg met de Nederlandse campingeigenaar een aansluiting gemaakt. U wandelt door Lamas en de aangrenzende bossen naar de Camping. Tijd voor een versnapering. Hier na vervolgt u de route en loopt u achter de dorpen Casfreires, Carvalhal, Vila da Ribeira en Duas Igrejas weer naar Lamas. Bij het restaurant Bela Estrela kunt nog wat gebruiken of een heerlijke maaltijd nuttigen. Hierna is het nog een kwartiertje naar onze Quinta en heeft u de wandeling van ongeveer 5 uur volbracht.